Choď na obsah Choď na menu
 


Nastavenie internetu a WAPu pre T-Mobile, Orange a O2.

26. 5. 2008

 

Nastavenia pre prístup na internet v PC: V mobile v tomto prípade netreba nastaviť nič, nastavujeme iba v PC. Užívateľské meno a heslo sa nevypĺňa a telefónne číslo zadáme v tvare: *99***1# (ak pristupujeme na internet v PC prostredníctvom telefónu od výrobcov Nokia alebo Sony Ericsson, stačí zadať *99#). Nakoniec sa treba doklikať nasledovne: Štart > Ovládacie panely > Možnosti telefónu a modemu > Modemy. Tam je potrebné označiť názov nášho modemu, teda nášho mobilného dátového pripojenia tak, aby sa tento názov vysvietil na modro a kliknúť na "Vlastnosti". Potom na "Upresniť" a do danej kolónky (Zvláštne inicializačné príkazy) presne do detailu (t.j. aj s úvodzovkami, čiarkami apod.) skopírovať reťazec: AT+CGDCONT=1,"IP","internet" (v prípade T-Mobile a Orange), alebo AT+CGDCONT=1,"IP","o2internet" (v prípade O2). Potvrdíme všade "OK" a je to.

 

Užitočné linky: T-Mobile , Orange , O2 

 
T-Mobile WAP: Názov konta: napr. T-Mobile WAP, Domovská stránka: http://wap, Použiť prednostné miesto prístupu: Nie, Proxy: Zapnuté, IP adresa (Adresa proxy): 192.168.001.001, Port IP (Proxy port): 8080* alebo 9201, Nosič dát: Paketové dáta (GPRS), Miesto prístupu (APN): wap, Typ siete: IPv4, Meno a heslo pre prístup do WAPu: wap. Typ autentifikácie: normálny, Typ prihlásenia (loginu): automatický. Spôsob pripojenia: trvalé (permanentné), Spojenie GPRS: podľa potreby (resp., ak je to nutné). Zabezpečenie spojenia: vypnuté. Vyžadovať meno a heslo: nie (vypnuté).
 
Orange WAP: Názov konta: napr. Orange WAP, Domovská stránka: http://wap.orange.sk, Použiť prednostné miesto prístupu: Nie, Proxy: Zapnuté, IP adresa (Adresa proxy): 213.151.208.156, Port IP (Proxy port): 8799* alebo 9201, Nosič dát: Paketové dáta (GPRS), Miesto prístupu (APN): orangewap, Typ siete: IPv4, Meno a heslo pre prístup do WAPu: wap. Typ autentifikácie: normálny, Typ prihlásenia (loginu): automatický. Spôsob pripojenia: trvalé (permanentné), Spojenie GPRS: podľa potreby (resp., ak je to nutné). Zabezpečenie spojenia: vypnuté. Vyžadovať meno a heslo: nie (vypnuté).
 

O2 WAP: K 1. 7. 2016 zrušený. Pôvodné nastavenia: Názov konta: napr. O2 WAP, Domovská stránka: http://wap.o2world.sk, Použiť prednostné miesto prístupu: Nie, Proxy: Zapnuté, IP adresa (Adresa proxy): 10.97.1.11, Port IP (Proxy port): 8080* alebo 9201, Nosič dát: Paketové dáta (GPRS), Miesto pristupu (APN): o2wap, Typ siete: IPv4, Meno a heslo pre prístup do WAPu sa nezadáva. Typ autentifikácie: normálny, Typ prihlásenia (loginu): automatický. Spôsob pripojenia: trvalé (permanentné), Spojenie GPRS: podľa potreby (resp., ak je to nutné). Zabezpečenie spojenia: vypnuté.

 

* Zväčša sa zvykne zadávať číslo portu 8080 (v Orangei 8799), nakoľko je určené pre novšie modely telefónov (s podporou WAP 2.0)

 

       Ak chceme pristupovať z mobilného telefónu prostredníctvom internetového protokolu (t.j. nie wapového), je potrebné v mobile nastaviť miesto prístupu (APN) v tvare internet (u T-Mobilu a Orangeu), alebo o2internet (u O2). Proxy: Vypnuté.   
       Pokiaľ používame dynamickú verejnú IP adresu, miesto prístupu (APN) je potrebné zadať v prípade T-Mobilu: internetplus, v prípade Orangeu: internet.vip 

       Pre rôzne špeciality v nastaveniach (prednostné miesto prístupu, nastavenie APN pre aplikácie /Opera Mini, Fring, Nimbuzz, Jimm, Slick, Gmail, YouTube, e-mailový klient apod./, nastavenie streamingu, dynamickej verejnej IP adresy a mnoho ďalšieho), je potrebné kliknúť sem

 

       V prípade prístupu na internet z PC - pokiaľ chceme používať Dynamickú verejnú IP adresu - v záložke "Upresniť" (prípadne "Spresnenie") v "Špeciálnych nastaveniach", presne do detailu skopírujeme reťazec: AT+CGDCONT=1,"IP","internetplus" (pre T-Mobile), alebo: AT+CGDCONT=1,"IP","internet.vip" (pre Orange). To, čo je uvedené hrubým písmom, je potrebné presne do detailu skopírovať (teda aj s úvodzovkami, čiarkami, apod.)

 

Možnosť zaslania nastavení pre: Nokiu , Sony Ericsson        

              

       Niektoré výrazy, alebo slovné spojenia môžu byť v zariadení (mobil, PC) odlišné, alebo sa tam vôbec nemusia nachádzať, v závislosti od výrobcu, prípadne typu zariadenia, či operačného systému.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

T-Mobile WAP

(Stanley622, 27. 4. 2010 19:59)

Ďakujem, tento článok mi veľmi pomohol. Nastavil som si podla toho a ide mi to fajn. este raz vdaka

Pre Vlasta.

(om7ajk, 6. 12. 2009 23:14)

V mobile v tomto prípade netreba nastaviť nič, nastavujeme iba v PC. Užívateľské meno a heslo sa nevypĺňa a telefónne číslo zadáme v tvare: *99***1# Nakoniec treba klikať nasledovne: "Štart"-"Ovládacie panely"-"Možnosti telefónu a modemu"-"Modemy". Tam označiť názov Vášho modemu, teda Vášho mobilného dátového pripojenia tak aby sa tento názov vysvietil na modro a kliknúť na "Vlastnosti". Potom na "Upresniť" a do danej kolónky (Zvláštne inicializačné príkazy) presne do detailu skopírovať reťazec: AT+CGDCONT=1,"IP","o2internet" (aj s úvodzovkami, čiarkami, apod.). Potvrdiť všade "OK" a je to. Momentálne nemám pred sebou PC s Vistou, ale pre XP to platí. Vo Viste by to malo byť aspoň trochu podobné.

nastavenie

(vlasto, 6. 12. 2009 19:56)

chcem pouzit mobil ako modem od o2 na notebook s windows vista diky potrebujem nastavenia

Test.

(Ujčok Gejza, 25. 5. 2008 17:51)

Skúšam písať prispevok z mobilu (s diakritikou a z Opery).